Egy hét alatt több mint kétszáz ragadozó került terítékre a Jászkunságban

Két hagyományos vadászkürt szignállal, a „Terítéken a róka”, illetve a Terítéken a szárnyas vad” című kürtszóval, valamint tűzgyújtással vette kezdetét az Országos Magyar Vadászkamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete által meghirdetett ragadozó-gyérítési hét eredményhirdetése.

A Diana Vadásztársaság szolnoki telephelyén szerdán délelőtt hozták terítékre a kimúlt predátorokat a vadászatra jogosultak.

Mint arról Kasuba András megyei fővadász hírportálunknak elmondta, a tavasz folyamán megtartott tradicionális ragadozókártevő-gyérítés az eredményes vadgazdálkodás szükséges velejárója.

Mint jelezte, az újszülöttjeiket nevelő apróvadak és a földön fészkelő madárfajok tojásainak védelme érdekében muszáj a ritkítás. Ez évben térségünkben március 15-től 22-ig tartott a meghirdetett ragadozógyérítési program, amely után az erre a célra regisztrált húsz vadászatra jogosult társaság és egyéni vadász mintegy másfél száz szőrmés és közel hatvan szárnyas dúvadat hozott a szerdai terítékre.

A Diana Vadásztársaság telephelyén összesen százkét róka, harmincegy borz, kilenc aranysakál, hat nyest, továbbá huszonkét dolmányos varjú, illetve tizenhét-tizenhét szarka és szajkó feküdt a fenyőágakkal, tűlevelű töretekkel körülölelt területen.

Az eredményes befogást és kilövést a vadászkamara díjazta is: a területnagyság szerinti értékelés szerint idén sorrendben a jászberényi Lehel, a mesterszállási Mester és a tiszaroffi Szőke Tisza vadásztársaságok munkáját ismerték el, illetve különdíjat kapott a kisújszállási Petőfi VT.

Fotó: Nagy Balázs

Forrás: Szoljon.hu

– hirdetés – 

Ez is érdekelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Főmenü