Lakott területre húzódhat a hideg elől a párduc – véli a vadász

A Kútágapusztán élő egykori válogatott birkózó képzett vadász, és bár feketepárduccal nem volt még dolga, de azért ismeri az állítólag Kecskemét környékén is felbukkant vadállat szokásait.

December közepén Kiskunhalason jelent meg először egy rejtélyes nagymacska. Később – állítólag – Kecskeméten látták. Rizmayer György egykori válogatott birkózó és képzett vadász a Bors kérdésére arról beszélt: az állat szerinte is nagy valószínűséggel egy háztól szökhetett meg, ahol illegálisan tartották.

Ebből fakadóan megszokta az ember közelségét, ezért úgy gondolom, hogy nem támadja meg, elvégre túlságosan nem  tart a közelségétől – emelte ki Rizmayer.

Felvetettük, vajon mit hozhat a jövő?

Az éppen aktuális helyzet határozza majd meg, hogy miként reagál – válaszolta Gyuri.

– A jelenlegi időjárás nem nagyon kedvez neki odakinn a természetben. Úgy tippelek, hogy behúzódik lakott területre. Kérdés, akkor és ott milyen ingerek érik, úgymond milyen passzban lesz. Erre előre képtelenség válaszolni, de nem kizárt, hogy baj származhat a vele történő találkozásból. Az általános erőnléti állapota vészesen romlik az idő előrehaladásával, ami érthető is, hiszen kiszakadt az eddigi nyugodt környezetéből.

forrás: borsonline.hu

– hirdetés – 

Ez is érdekelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Főmenü