Újra megrendezték az Országos Jótékonysági Vadászatot

Idén is csatlakozott Bács-Kiskun megye az országos jótékonysági vadászat, immár országos kiterjedésű és több éves hagyományokkal rendelkező karitatív rendezvényéhez. A megyei kórházat támogató jótékony célú vadászaton a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója, orvos-igazgatója és több orvosa is részt vett.

Az elmúlt két év eredményeként országosan mintegy 70 millió forint támogatás gyűlt össze, melynek 19 kórház gyermekosztálya volt a kedvezményezettje, és több mint 100 orvosi eszköz beszerzésével közel 40 ezer beteg gyógyításában vállalt részt a vadásztársadalom.

A program célja idén is az, hogy az ország mind a 19 megyéjében megrendezett karitatív eseménnyel támogassa az egyes megyei kórházak gyermekosztályait. A Bács-Kiskun megyei jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a nemes célhoz csatlakozók a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztályát támogatták. A rendezvény bevételéből speciális diagnosztikai- és egyéb fontos orvosi eszközök megvásárlására nyílik lehetőség. Az előző években befolyt adományból az osztályra egy intenzív ágy, két digitális vérnyomásmérő, valamint egy koraszülött ultrahang készülék került.

A vadászok 2021. december 27-én, hétfőn a Lakitelek Népfőiskolán, illetve a két kihelyezett helyszínen gyülekeztek 8 órától, majd a regisztráció, az ünnepélyes köszöntők és a balesetvédelmi oktatás után 9 órától tartott 12 óráig a vadászat.

Az adakozó Bács-Kiskun megyei vadászok több helyszínen apróvad (fácán) vadászaton vettek részt elsősorban Lakitelek térségében. Új helyszínként kapcsolódott be a megyében idén Nemesnádudvar és Dunapataj is.

forrás: bacskiskun.hu

– hirdetés – 

Ez is érdekelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Főmenü