Spam ellenes eljárási rend

A VadászLicit.Hu KIZÁRÓLAG az engedélyhez kötött marketinget (Permission Based Marketing) támogatja.

SPAM = kéretlen levél

A SPAM kéretlen kereskedelmi jellegű (reklám) levél – unsolicited commercial email (UCE) – vagy nagy tételben elküldött olyan levél amelyet a címzettje nem kért. A SPAM ezenkívül tolakodó, nem helytálló és gyakran támadó jellegű. A SPAM levelek tipikusan nem tartalmaznak leiratkozási lehetőséget. Egyszerűen a SPAM az engedélyhez kötött levél ellentéte – ami a címzett által kért, előre várt és fontos.

Amennyiben a levélküldési statisztikák és az iparági sztenderd-ek összehasonlítása alapján egyértelműen megállapítható, hogy a felhasználó olyan listára küldött email üzenetet, melyben szereplő feliratkozók nem kérték kifejezetten a szóban forgó üzeneteket, vagy a kért email üzenetek küldése ésszerű időn túlmutató időszakon keresztül szünetelt, szintén kéretlen levél küldésről van szó.

A VadászLicit.Hu nem tolerál semmilyen kéretlen levélküldési (SPAM) tevékenységet. Ha bármelyik ügyfelünkről úgy találjuk, hogy SPAM küldésére használja a rendszert, akkor a rendszerhez való hozzáférését azonnal felfüggesztjük, és leállítjuk a rendszeren keresztüli e-mail küldéseit. Ha tudomása vagy gyanúja van bármely ilyen szabály megszegésről kérem értesítsen minket: kapcsolatfelvétel oldalunk-on!

Minden e-mail-nek kötelezően tartalmaznia kell leiratkozáshoz linket (unsubscribe).

Hogyan védekezik a VadászLicit.Hu a spam küldése ellen?

A VadászLicit.Hu használójának be kell tartania a végfelhasználói szerződésben írtakat.

A Szerződésben a Használat szabályai rész világosan tisztázza a spam-mel kapcsolatos szabályainkat.

“Az e-mail küldésével kapcsolatban, a felhasználó elfogadja hogy:

Nem küld tömegesen kéretlen leveleket, kereskedelmi vagy nem kereskedelmi célból. A kéretlen tömeges levélküldésről akkor beszélünk, ha tíznél több egyénnek küldünk levelet a beleegyezésük nélkül.”

A VadászLicit.Hu felhasználói továbbá elfogadják, hogy a levélről való leiratkozás linknek minden kimenő levélben benne kell lennie, amennyiben a rendszer nem talál ilyet, automatikusan hozzáfűzi a levél végéhez.

Amikor valaki leiratkozik egy e-mail listáról, a VadászLicit.Hu rendszer az illetőt automatikusan leiratkozott státuszra állítja. Ettől fogva az adott e-mail listán a rendszer nem küld az illetőnek levelet.

Érvek az engedélyhez kötött marketing mellett

A VadászLicit.Hu része egy olyan eszköz amellyel Ön pillanatok alatt össze tud állítani egy opt-in listát feliratkozó form-mal. Amikor egy olyan felhasználónak küldünk levelet, aki opt-in iratkozott fel, biztosak lehetünk benne, hogy az illető engedélyt adott arra nézve, hogy az adott hírlevél leveleit megkapja.

A kéretlen e-mail-ekkel kapcsolatos panaszok megválaszolása

Amikor egy a VadászLicit.Hu valamely programja által küldött kéretlen levéllel kapcsolatos panasz érkezik hozzánk azonnal megkezdjük annak a panasz felderítését.

A figyelmeztetés lépései

Első figyelmeztetés

Amennyiben kéretlen levélküldés gyanúja merül fel egy VadászLicit.Hu felhasználóval kapcsolatban, a következő lépésekben történik a felhasználó figyelmeztetése:

 • Emlékeztetjük a végfelhasználói szerződésben leírtakra.
 • Emlékeztetjük, hogy a panaszos e-mail cím automatikusan inaktívvá válik ha az illető leiratkozik.
 • Ha a panaszos nem tud leiratkozni a listáról, kérjük, hogy vegye le az e-mail címét a listáról.

Fiók felfüggesztés

Amikor nem pusztán gyanú merül fel, hanem megállapítható, hogy a fenti definíciókból kiindulva kéretlen levélküldés történt, VadászLicit.Hu jogosult a felhasználó fiókját azonnali hatállyal felfüggeszteni, és tőle magyarázatot kérni a történtekre.

A fiók ilyen esetben mindaddíg felfüggesztett állapotban marad (nem küldhető belőle email), amíg a felhasználó hitelt érdemlően nem igazolja, hogy mindent elkövetett annak érdekében, hogy a továbbibakban a fiókból ne történhessen kéretlen levélküldés.

Fiók zárolás

Amennyiben egy felhasználó ellen ismételt panasz érkezik, és megállapítható, hogy egy korábbi figyelmeztetést követően a felhasználó ismételten kéretlen levélküldést folytatott, VadászLicit.Hu jogosult a felhasználó fiókját zárolni, valamint szerződést bontani.

Hogyan tartsa magunkat távol a spam-től? Gondolja végig az alábbiakat:

 • Valamilyen vásárolt listát importált a rendszerbe?
 • Küld levelet olyan embernek is aki nem iratkozott fel kifejeztten az adottkommunikációra?
 • Nem valós, vagy megváltozott feladóval küldi a leveleket?
 • Valamilyen harmadik féltől szerzett e-mail címeket használ az engedélyük nélkül?
 • Az elküldött e-mail tárgya hamis vagy félrevezető információt tartalmaz?
 • Az e-mail nem tartalmaz leiratkozásra alkalmas hivatkozást (linket)?

Ha a fenti kérdések közül BÁRMELYIKRE IGEN a válasz, akkor Ön valószínűleg SPAM leveleket küld. Bővebb információért látogasson el a European Coalition Against Unsolicited Commercial Email (Európai Kéretlen Reklámlevelek Elleni Egyesület) (www.euro.cauce.org) honlapjára.

Úgy gondolja, hogy SPAM level(ek)et kap?

 • Használja a leiratkozás linket az e-mailben a listáról történő azonnali leiratkozásra.
 • A kéretlen levelet küldje el a info[@]vadaszlicit[.]hu címre és mellékeljen minden egyéb olyan információt amelyről úgy gondolja, hogy segítheti a kivizsgálást.

A VadászLicit.Hu és partnerei nagyon szigorúan veszik az engedélyhez kötött marketing betartását. Köszönjük, ha segít nekünk, hogy ezt a gyakorlatot minél szélesebb körben be tudjuk tartatni, és hogy elolvassa a SPAM ellenes eljárási rendünket!

Főmenü