Vadászok hada járt az aranysakálok nyomában Bócsán

A hajtósor is sűrű volt, de éppen ez kellett ahhoz, hogy megmozdítsák az erdőket.

Bács-Kiskun megyében, Bócsán, a Bócsai Hubertus Vadásztársaság dúvadhajtást szervezett, hogy a területükön már évek óta „tanyát vert”, megtelepedett aranysakálokat gyéríthessék, írta a nimrod.hu.

Aznap a helyi tagságon kívül további 50 fő jelentkezett az eligazításra. Ez a létszám már megközelítette a lélektani határt, hiszen ekkora csapat irányítása, mozgatása, vendéglátása már komoly logisztikai feladatokat igényelt.

A vadászat résztvevői kifejezetten vadásziasan, etikusan és rendkívül fegyelmezetten viselkedtek. A hajtósor ugyan sűrű volt, de éppen ez kellett ahhoz, hogy megmozdítsák az erdőket – nyilatkozta a portálnak Bondor Dénes, a társaság elnöke.

A sakálhajtás fortélyait lassan megismeri az ország. Azok a vendégek, akik ellátogattak Bócsára, már több eredményes vadászaton vettek részt. Egy ilyen hajtáson soha nem lehet tudni, hogy a sakálok merre törnek ki: van úgy, hogy a legutolsó pillanatban ugranak.

A fokozott balesetveszély ellenére, rendkívül eredményes és jó hangulatú hajtást tudhatnak maguk mögött, amelyen három aranysakál és két szajkó került terítékre – utóbbiakra természetesen megvolt a külön engedély.

Forrás: 24.hu

– hirdetés – 

Ez is érdekelheti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Főmenü